fbpx
eMetsä eMetsä keyboard_arrow_right

Maksuttomat eMetsä Mobiili- ja Virtuaalimetsä-palvelut päivittävät metsänomistamisen kertaheitolla 2020-luvulle tuomalla metsäsuunnitelman, kartat ja paikannuksen metsänomistajan taskuun. Työläs paperisavottakin helpottuu kätevän mobiilisovelluksen avulla.

Maksuttomat eMetsä– ja Virtuaalimetsä-verkkopalvelut auttavat metsänomistajaa saamaan maksimaalisen hyödyn omasta metsästään. Sovelluksia käyttämällä tietää aina metsänsä arvon ja pysyy tarkasti ajan tasalla metsän asioista sekä pääsee jopa kurkistamaan tulevaisuuteen.

Ennen mobiilisovelluksen lataamista, eMetsään rekisteröidytään selaimella. Rekisteröityminen tapahtuu vahvalla tunnistaumisella, eli tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Näin varmistutaan palvelun tietoturvallisesta käyttöönotosta.

Metsää yksin omistavat saavat tunnukset lähes välittömästi, kun taas yhteisomistuksissa tarvitaan muiden osakkaiden hyväksyntä. eMetsä on ilmainen palvelu kaikille.

Ensin nettiin!

Kun eMetsä-tunnukset on hankittu, netissä voi nähdä oman metsätilansa kartat, ilmakuvat, puustotiedot eli kuviot sekä metsän virtuaalisen mallinnuksen. Mallinnuksessa voi liikkua metsässä, tutustua puustoon ja sen tulevaan kehitykseen sekä hoito- ja hakkuutarpeisiin – ja katsoa jopa 20 vuotta tulevaisuuteen.

eMetsän myötä saa heti metsäverotukseen sopivan kirjanpito-ohjelman käyttöönsä. Sinne voi tallentaa tulot, menot ja pitkävaikutteiset verovähennykset. 60 % metsätilan hankintakuluista on verovähennyskelpoista, joten ne pienentävät pääomaveron määrää metsätulojen osalta. Ja kun on kerran perustanut metsävähennyspohjan kirjanpitoon, huolehtii systeemi metsänomistajan puolesta vuosittaisen verovähennyslaskelman.

Jos metsänomistajalla on tuloja tai metsänhoitomenoja Stora Ensosta, löytyvät ne automaattisesti verovuoden kirjanpidosta. Kaikki kirjanpidon tallennukset summautuvat 2C-metsäverolomakkeelle ja alv-lomakkeelle.

eMetsästä löytyvät myös Stora Enson kanssa tehtyjen puukauppojen tiedot, kuten eurot, mittaukset, työmaakartat ja -ajankohdat sekä palautteet. Mikäli puukaupan yhteydessä on jätetty Stora Enson Tähtitilille varoja kasvamaan korkoja, myös näiden hallinointi onnistuu helposti verkkopalvelussa.

New call-to-action

Miksi käyttää eMetsä Mobiilia?

Et eksy metsääsi

Kuitti suoraan veroilmoitukseen

Saat matkat muistiin

Seuraavaksi sovelluskauppaan!

Kaiken tämän voi tehdä vaikkapa läppärillä laiturinnokassa. Jos haluaa lisää vapautta, kannattaa ladata eMetsä Mobiili ja Virtuaalimetsä kännykkään heti, kun on tehnyt ensimmäisen kirjautumisen palveluun selaimella. Kumpikin sovelluksen saa iOS- ja Android-versiona, ja ne ovat maksuttomia.

eMetsä Mobiili tuo käyttöön juuri ne ominaisuudet, joita metsänomistaja eniten tarvitsee, helpottaen samalla metsänomistamisen rutiineja. Sovellus näyttää metsätilan keskeiset tunnusluvut, kuten pinta-alan ja puuston arvon euroissa. Se myös vinkkaa kiireellisistä hakkuista ja hoitotöistä.

eMetsä-sovelluksen Metsävaratieto-osio on todellinen aarreaitta, sisältäen kartat, kuviot, puulajit ja motit. Se tarjoaa hakkuu- ja metsänhoitoehdotuksia sekä teemakartat näistä.

eMetsä Mobiili

eMetsä toimii myös kännykässä ja tabletilla. Sovelluksen avulla kartat, ilmakuvat ja metsävaratieto kulkevat mukanasi metsään asti ja GPS-paikannus auttaa pysymään aina kartalla. Kuitit arkistoit hetkessä valokuvaamalla ne talteen vero-kirjanpitoon.

eMetsä Mobiili on ladattavissa Android ja iOS laitteille.

Riihikuivaa säästöä

Kun eMobiili on ladattu kännykkään, omalla metsätilalla käynneistä saa paljon enemmän irti; taskussa on kartta, paikannin ja metsävaratiedot. Voi vaikka tarkistaa, missä tontin raja on, sillä eMetsä Mobiili löytää umpeenkasvaneestakin metsästä rajalinjan sekä rajapyykit.

Toinen hyödyllinen ominaisuus on sovelluksen matkapäiväkirja. Omalle metsälle suuntautuvat matkat ovat verovähennyskelpoisia. Vaikkei metsästä olisikaan tuloja sinä vuonna, matkat kannattaa ilmoittaa verotuksessa, sillä ne huomioidaan muissa pääomatuloissa tai henkilöverotuksen puolella.

Matkapäiväkirjaan on helppo merkitä reissun aloitus- ja lopetuspäivämäärä, matkan syy, matkareitti ja kilometrimäärä. Tiedot summautuvat veroilmoitukseen automaattisesti ja matkatieto myös pysyy tallessa. Kaikista verotuksen matkakuluistahan on säilytettävä dokumentaatio kuuden vuoden ajan.

Metsänomistajalla on muutakin dokumentoitavaa kuin ajetut kilometrit, esimerkiksi kuitit. eMetsässä on kuittiarkisto niille metsätalouden ostoille, jotka ovat metsäverotuksessa vähennyskelpoisia.

Kuittien kanssa toimiminen on helppoa; ostoskuitista, esimerkiksi raivaussahan bensakuitista napataan kuva ja täytetään sovellukseen perustiedot, kuten päivämäärä, verollinen summa ja alv-verokanta. eMetsässä kuitit pysyvät tallessa sähköisesti ja ilmaantuvat automaattisesti verolomakkeille.

eMetsä Mobiili tuo käyttöön juuri ne ominaisuudet, joita metsänomistaja metsässä liikkuessaan eniten tarvitsee.

Virtuaalimetsän valtias

Virtuaalimetsä eroaa toiminnoiltaan eMetsästä. Kun eMetsä Mobiili panostaa käytännönläheiseen taloushallintaan, Virtuaalimetsä tarjoaa oman metsän tunnelmointia ja aikamatkailua. Virtuaalimetsän avulla voi simuloida, miltä metsä näyttää vaikkapa 10 tai 20 vuoden kuluttua.

Stora Enson kehittämässä palvelussa voi liikkua oman metsänsä yllä ja katsoa metsätilaa ilmasta käsin tai sukeltaa maanpinnan tasolle. Virtuaalimetsässä voi myös nähdä suunniteltujen toimenpiteiden talousvaikutukset.

Sovelluksen näkymä perustuu olemassa olevaan metsävaratietoon, lisäksi hyödynnetään Maanmittauslaitoksen laserkeilattua korkeusmallia ja yleisiä karttarastereita järvistä, joista ja teistä. Virtuaalimetsä on tehty saman pelimoottorin avulla kuin monet suositut mobiili- ja tietokonepelit. Lataa siis sovellukset heti ja ota metsäsi haltuun omaan taskuusi.

Pyydä tarjous puukaupasta helposti verkossa

Luo tarjouspyyntö eMetsästä löytyvän metsäsuunnitelman avulla ja klikkaa haluamasi kuvio ostoskoriin.

Siirry eMetsään
Mikä on eMetsä?
keyboard_arrow_right

Viisi vinkkiä uudelle metsänomistajalle

keyboard_arrow_rightLue kirjoitus

eMetsä metsäomistajan tukena metsäomaisuuden hoidossa 

keyboard_arrow_rightLue kirjoitus